תעודת הוראה במדעי החברה

מרכז התכנית : ד"ר יהודה יעקובסון

הלימודים לקראת תעודת הוראה במדעי החברה מתקיימים בחוג למדיניות ומינהל בחינוך, בית הספר לחינוך.

מטרת הלימודים
מטרת הלימודים היא להכשיר בעלי תואר אקדמי במדעי החברה : בסוציולוגיה, בכלכלה או במדעי המדינה, להוראת מקצועות אלו בבית הספר העל-יסודי בישראל, תוך הכרת טכנולוגיות חדשות ושיטות הוראה מתקדמות.

תנאי רישום וקבלה

רשאים להירשם ללימודים  לקראת תעודת הוראה במדעי החברה בחטיבה העליונה: בעלי תואר "בוגר אוניברסיטה" במדעי החברה (בחוגים : סוציולוגיה, כלכלה או מדע המדינה) או במדעי ההתנהגות, (בתחומים סוציולוגיה , כלכלה או מדע המדינה) בציון "טוב" 75  ומעלה.
קיימת אפשרות להתחיל בלימודים בשנה האחרונה ללימודי התואר הראשון בסוציולוגיה , בכלכלה או במדע המדינה , לאחר סיום  שתי שנות לימוד מלאות בחוגים הנ"ל, בציון "טוב" 75 לפחות.

משך הלימודים והקיפם
משך הלימודים לקראת תעודת הוראה הוא עד שנתיים
. הלימודים כוללים שיעורי מבוא ולימודים מקצועיים בהיקף של 25 ש"ס וכן הכשרת מעשית. ההכשרה המעשית אינה כלולה במכסת השעות הנדרשת לקראת תעודת הוראה.
במידת הצורך, יידרשו לימודי השלמה. לימודי ההשלמה כוללים השתתפות בשיעורים וכתיבת עבודות ובחינות בהתאם לדרישות החוג בו הם מתקיימים .

שיעור השלמה
שיעור השלמה בתחום הסוציולוגיה : "מבוא לסוציולוגיה של החינוך" .
פרטים נוספים ניתן למצוא בידיעון ביה"ס לחינוך באתר האינטרנט, וכן ניתן לקבל במזכירות החוג למדיניות ומינהל בחינוך, טלפון  6407978- 03, או במזכירות תלמידים של ביה"ס לחינוך
טלפון 03-6408460. כמו כן ניתן לפנות למרכז המסלול לתעודת הוראה, ד"ר יהודה יעקובסון.