מטרת הלימודים

ראש התכנית: פרופ' אפרים יער

מסלול לימודים ללא עבודת גמר

רציונל

בשנים האחרונות גברה ההכרה בחשיבות הנושא של יישוב סכסוכים הן כתחום מחקר אקדמי והן  כתחום עיסוק מעשי. מגמה זו באה לידי ביטוי בספרות מחקרית ענפה, בכתבי עת המתמחים בנושא, ובפריחה של מרכזים ותכניות לימוד לניהול והכשרה בניהול סכסוכים ויישובם בעולם כולו ובישראל בכלל זה.

מטרת הלימודים
ייחודה של התכנית נעוץ, בראש ובראשונה, באופי הבינתחומי שלה, היינו, בחשיפת התלמידים לגישות דיסציפלינאריות שונות בתחום, כגון גישות משפטיות, פסיכולוגיות, תרבותיות, כלכליות ופוליטיות. בנוסף, יוכלו התלמידים להעמיק את הידע שלהם בתחומים ספציפיים, כגון סכסוכים בקהילה, סכסוכים בארגונים, סכסוכים סביבתיים, או בסכסוך היהודי-ערבי. על מנת לשלב בין ההיבטים העיוניים והמקצועיים התכנית מקנה:
1.     תואר מוסמך במדיניות ציבורית בתכנית ליישוב סכסוכים וגישור שתוענק על ידי אוניברסיטת תל אביב.
.     תעודה המעידה על סיום קורס גישור ע"פ ההנחיות המומלצות של הנהלת בתי-המשפט.

תנאי קבלה
רשאים להציג את מועמדותם: תלמידים אשר סיימו את לימודי התואר הראשון במוסד אקדמי מוכר בציון 83 לפחות.

משך הלימודים
הלימודים יחלו ביום חמישי 21 באוקטובר 2012 ויסתיימו ביוני 2014.  הלימודים יתקיימו בימי חמישי משעות הצהריים המוקדמות עד שעות הערב, ובימי שישי בשעות הבוקר. הלימודים כוללים קורס גישור בסמסטר קיץ, בסוף שנת הלימודים הראשונה.

לימודי השלמה
התלמידים, אשר התואר הראשון שלהם אינו בתחומי מדעי החברה, חייבים ללמוד 2 קורסים מתוך הרשימה הבאה:

.  "חברה בישראל", "יסודות הפסיכולוגיה החברתית", "מבוא לסוציולוגיה", "מבוא לאנתרופולוגיה",
"מבוא
    ליחסים בינלאומיים ואסטרטגיה", "מבוא לכלכלה ללא כלכלנים", "שיטת  המשפט הישראלי"
    (לא מיועד לבוגרי משפטים).

.  יש לסיים את קורסי ההשלמה עד סוף שנה א'
.