תעודת הוראה באזרחות

מרכז התכנית: פרופ' אבנר בן-עמוס

הלימודים לקראת תעודת הוראה באזרחות מתקיימים בחוג למדיניות ומינהל בחינוך, בית הספר לחינוך.

מטרת הלימודים
מטרת הלימודים היא להכשיר בעלי תואר אקדמי במשפטים או במדעי החברה: בסוציולוגיה, בכלכלה או במדעי המדינה, להוראת מקצוע האזרחות בבית הספר העל-יסודי בישראל, תוך הכרת טכנולוגיות חדשות ושיטות הוראה מתקדמות.

תנאי רישום וקבלה
רשאים להירשם ללימודים לקראת תעודת הוראה באזרחות בחטיבה העליונה:
בעלי תואר "בוגר אוניברסיטה" במשפטים או במדעי החברה ( בסוציולוגיה, בכלכלה או במדעי המדינה ) בציון ממוצע 75 לפחות, או תלמידים שסיימו שתי שנות לימוד מלאות בחוגים הנ"ל.

משך הלימודים והיקפם
משך הלימודים לקראת תעודת הוראה הוא עד שנתיים. הלימודים כוללים שיעורי מבוא כלליים ולימודים מקצועיים בתחום ההוראה , בהיקף של 25 ש"ס, וכן הכשרה מעשית.
במידת הצורך, יידרשו לימודי השלמה. לימודי ההשלמה כוללים השתתפות בשיעורים וכתיבת עבודות ובחינות בהתאם לדרישות החוג בו הם מתקיימים.
ההכשרה המעשית אינה נכללת במכסת השעות הנדרשת לקראת תעודת הוראה.

שיעורי השלמה
בעלי תואר ראשון בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ובכלכלה יחויבו בשיעורי ההשלמה הבאים:
שיעור השלמה "פוליטיקה ומשטר בישראל" - 4 ש"ס ושיעור השלמה נוסף
"שיטת המשפט הישראלי" -4 ש"ס.
בעלי תואר ראשון במדע המדינה יחויבו בשיעורי ההשלמה הבאים:
שיעור השלמה "מבוא לסוציולוגיה של החינוך "– 2 ש"ס ושיעור השלמה נוסף
"שיטת המשפט הישראלי" – 4 ש"ס .
בעלי תואר ראשון במשפטים יחויבו בשיעורי ההשלמה הבאים : שיעור השלמה "מבוא
לסוציולוגיה של החינוך" – 2 ש"ס ושיעור השלמה נוסף "פוליטיקה ומשטר בישראל "- 4 ש"ס.

פרטים נוספים ניתן למצוא בידיעון ביה"ס לחינוך, החוג למדיניות ומינהל בחינוך.

ניתן לפנות למזכירות החוג למדיניות ומינהל בחינוך, טלפון 6407978- 03 או למזכירות התלמידים של ביה"ס לחינוך טלפון 03-6408460. כמו כן ניתן לפנות למרכז המסלול לתעודת הוראה, פרופ' אבנר בן- עמוס.