לימודי תואר שני

היחידות בהן ניתן ללמוד לקראת התואר השני:

-      ביה"ס לכלכלה
-      החוג למדע המדינה
-      התכנית ללימודי ביטחון
-      התכנית בלימודי דיפלומטיה
-      מדע המדינה- התכנית האקזקוטיבית לדיפלומטיה וביטחון
-      מדע המדינה- התכנית לתקשורת פוליטית למנהלים
-      החוג לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה (כולל סוציולוגיה של החינוך בשילוב עם ביה"ס לחינוך)
-      ביה"ס למדעי הפסיכולוגיה
-      החוג ללימודי עבודה
-      לימודי עבודה - תכנית למנהלים
-      החוג למדיניות ציבורית
-      מדיניות ציבורית - התכנית למדיניות ציבורית למנהלים
-      מדיניות ציבורית -  התכנית ליישוב סכסוכים וגישור
-      החוג לתקשורת

רישום וקבלה
מי שסיים את לימודיו לתואר "בוגר" באוניברסיטה מוכרת, בציון גמר "טוב" (75) לפחות רשאי להגיש מועמדות ללימודי התואר השני. בעל תואר "בוגר" בתכנית דו-חוגית רשאי להגיש מועמדות אם סיים בציון "טוב" לפחות את לימודיו בחוג אליו הוא מעוניין להתקבל לתואר שני. ממועמדים ממוסדות בהם נהוגה תכנית לימודים בחוג ראשי ובחוג משני יידרש ציון גמר "טוב" לפחות בחוג הראשי. לפרטים על תנאי הקבלה בכל אחד מחוגי הפקולטה יש לעיין בפרק החוג המתאים.
במקרים מיוחדים רשאית ועדת ההוראה הפקולטטית להמליץ לפני סגן הרקטור על קבלת מועמדים שציון הגמר שלהם הוא בין 70 ל-75. מועמדים אלה, אם יתקבלו, יהיה מעמדם "תלמיד על תנאי".

עבודת הגמר
הנחיית עבודת גמר לתואר שני תיעשה ע"י מורה, בדרגת "מרצה" לפחות, שהוא בעל מינוי במסלול הרגיל באוניברסיטת תל-אביב.
האוניברסיטה אינה מתירה הכנת עבודות גמר חסויות.
עבודת הגמר תודפס ותוגש בשפה העברית. במקרים מיוחדים תאושר עבודה בשפה אחרת, במקרים אלה ייכתב תקציר בעברית. יש להצטייד בהמלצת המנחה ולהפנות בקשה לוועדת ההוראה.

תפוצת העבודה:
-           למדריך האישי של התלמיד (אם עבודת הגמר נעשתה בהדרכת שני מורים, יגיש התלמיד עותק נוסף. תלמידי
            סוציולוגיה יגישו עותק נוסף לשופט העבודה).
-           לחוג
-           תקליטור לספריית הפקולטה: על כל תלמיד לחתום על טופס הפקדת עבודת תואר שני בספרייה המאשר שמירת העבודה במאגר הדיגיטלי.
            אשת הקשר בספרייה לקבלת התקליטורים של עבודות הגמר היא רותי שטנגר טל. 03-6407064  דוא"ל: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .
-           לספרייה הלאומית בירושלים - רשות

שער העבודה: דוגמאות שער לעבודת הגמר (בעברית ובאנגלית).

סדר פנימי:
בעמ' ב' יודפס שער פנימי כדוגמת השער החיצוני. תוכן העניינים יופיע בתחילת העבודה. רשימת המקורות והביבליוגרפיה יופיעו בסוף העבודה. השער האחורי של העבודה יהיה בשפה האנגלית. בדף הפנימי של שער זה יופיע סיכום מקוצר של עיקרי העבודה בשפה האנגלית.

פרסום:
לא יפרסם תלמיד את עבודת הגמר או חלק ממנה אלא בהסכמת המדריך, אשר תינתן בכתב. על התלמיד לציין שהפרסום הוא עבודת גמר או חלק מעבודת גמר שנעשתה באוניברסיטת תל-אביב בהנחיית מדריך העבודה.

מלגות לתלמידי תארים מתקדמים

מלגות הצטיינות
אחת לשנה, במהלך סמסטר א', מעניקה הפקולטה מלגות הצטיינות לתלמידי תארים מתקדמים על סמך הישגים הראויים להערכה מיוחדת בשנת הלימודים הקודמת.
ועדת מלגות פקולטטית מחליטה, מתוך רשימות המומלצים המועברות ע"י החוגים, מיהם התלמידים הזוכים במלגה.
רכזת ועדת המלגות: רותי רוסט, חדר 307 בניין נפתלי.