שקלול ציון הגמר

ציון הגמר הוא הציון המשוקלל של התלמיד בקורסים הכלולים בתכנית לימודיו (ציונים בחובות כלליות כגון אנגלית אינם משוקללים בציון הגמר). ציוני מוסדות אחרים אינם נכללים בשקלול.
למד התלמיד קורסים עודפים מעבר למתחייב ממכסת השעות לתואר, יחושבו בשקלול ציון הגמר הקורסים בעלי ההישגים הגבוהים ביותר מבין הקורסים העודפים, תוך שמירה על מסגרת מכסת השעות לתואר כמתחייב מהידיעון. הקורסים שלא ישוקללו בציון הגמר יוותרו במסגרת קורסים עודפים. תלמיד הבוחר כי בציון הגמר ישוקללו קורסים בעלי הישגים נמוכים יותר (ולהעביר את הקורסים בהם הישגיו גבוהים יותר למסגרת קורסים עודפים) יבקש זאת בכתב ממזכירות החוג בעת הגשת הבקשה לשקלול ציון הגמר.
למד התלמיד שעות עודפות שהן חלק משעות קורס ישוקללו מלוא שעות הקורס.
במקרים בהם לא פורט מפתח לשקלול ציון הגמר ביחידת לימוד כלשהיא יהיה משקלו של כל קורס כמספר שעות הלימוד שלו.

להלן פירוט הרכב ציון הגמר בתואר הראשון באופני הלימוד השונים:

אופן לימוד חד-חוגי:

עם חטיבה מורחבת
לימודי החוג                               - 70%
לימודי חטיבה מורחבת                 - 30%

עם חטיבה רגילה וחטיבת העשרה או שתי חטיבות רגילות
לימודי החוג                                - 70%  (לתלמידי פסיכולוגיה 80%)
לימודי חטיבה רגילה                     - 15%  (לתלמידי פסיכולוגיה 10% לכל חטיבה)
חטיבת העשרה                           - 15%  (לתלמידי פסיכולוגיה 10%).

ציון הגמר הסופי יעוגל למספר שלם.

אופן לימוד דו-חוגי:
ישוקלל ציון הגמר בכל אחד מן החוגים. הציונים יעוגלו למספרים שלמים.
באישור ציון הגמר יופיע הציון הסופי בכל אחד מן החוגים.