בחינות

1.

השתתפות בבחינות

1.1

רשאי להיבחן תלמיד אשר מילא את כל החובות האקדמיות של הקורס, שילם שכ"ל ויש בידו כרטיס נבחן.

1.2

בקורסים בהם הזכאות להיבחן מותנית במילוי חובות אקדמיות, יורשה תלמיד, ששמו אינו כלול ברשימת הזכאים, להיבחן לאחר שיחתום על הצהרה, לפיה הוא מתחייב לפנות למזכירות תוך שבוע לבירור זכאותו להיבחן.
תלמיד כנ"ל שנבחן ולא הסדיר את זכאותו תוך שבוע מיום הבחינה ידווח לו ציון "לא זכאי להיבחן" (סימול 240) בקורס.

1.3

א.

תלמיד חייב להציג בכניסה לחדר בחינה:
 (1) תעודה מזהה נושאת תצלום. תלמיד שאין בידו תעודה מזהה לא יורשה להיבחן.
(2) כרטיס נבחן המהווה אישור על הסדרת שכר לימוד. הכרטיס נשלח לבית התלמיד ע"י מדור שכ"ל.

ב.

ביום הבחינה מתפרסמות על לוחות המודעות בקומת הכניסה לבניין רשימות נבחנים ובהן חלוקה לחדרים.
התלמיד ייכנס לחדר הבחינה אך ורק לפי חלוקה זו. תלמיד, ששמו אינו מופיע ברשימות (כולל תלמיד הניגש לשיפור ציון), ייכנס לחדר הבחינה המתאים על-פי החלוקה לחדרים.

ג.

על התלמיד להגיע לחדר הבחינה 15 דקות לפני תחילתה.

ד.

על התלמיד להישמע להוראות המשגיחים.

ה.

תלמיד, שנכנס לחדר הבחינה והחליט לא להיבחן, חייב להישאר בחדר הבחינה לפחות חצי שעה לאחר תחילת הבחינה ולהחזיר את מחברת הבחינה והשאלון. במקרה זה ידווח ציון "נכשל" (0).

ו.

במהלך הבחינה חל איסור מוחלט על הנבחן לעזוב את חדר הבחינה כולל יציאה לשירותים.

ז.

על הנבחן חל איסור להצטייד באמצעי תקשורת לסוגיהם, מחשבונים אלקטרונים, מילון אלקטרוני ומחשבים ניידים (איסור זה חל גם על מבחנים עם חומר פתוח).

2.

מועדי בחינות - לוח בחינות לשנה"ל הנוכחית מתפרסם ב "לוח בחינות", תואר ראשון  , תואר שני
בקורסי תואר ראשון מתקיימים שני מועדי בחינה. אופן הבחינה הוא אחיד בשני המועדים. בשום מקרה לא ניתן להיבחן יותר מפעמיים בגין רישום אחד ויותר מארבע פעמים בקורס אחד על כל רישומיו.
בקורסי תואר שני מתקיים מועד בחינה אחד.
בקורסים שאינם חוזרים מדי סמסטר מתקיים מועד ב' במהלך הסמסטר העוקב.
בקורסי בחירה הניתנים בסמסטר העוקב ע"י מורה אחר, מתקיים מועד ב' במהלך הסמסטר העוקב.מומלץ לתלמיד לגשת לבחינה במועד א'. תלמיד שלא ניגש לבחינה במועד א' (למעט מקרה של שירות מילואים או לידה)  או עשה כן ומעוניין לשפר ציון, רשאי להיבחן במועד ב'.
החליט התלמיד להיבחן במועד ב' עקב כישלון במועד א' או מסיבה אחרת - חובה עליו לבדוק אם החומר שנלמד בסמסטר בו הוא עומד להיבחן, שונה מן החומר שנלמד בסמסטר הקודם. הבדיקה תעשה בתיאום עם המורה. אם חלו שינויים בדגשים, חובה על התלמיד להתעדכן בחומר. אם חלו שינויים מהותיים בחומר הנלמד, מחובת המורה להתאים את שאלות הבחינה לחומר שנלמד בסמסטר הקודם (לדוגמה: ע"י הוספת שאלות בחירה).
מחובתו של התלמיד לעקוב אחר הפרסומים באינטרנט המתייחסים למועדי הבחינות.

לתשומת הלב:
תלמיד שלא ניגש למועד א' חייב לקחת בחשבון כי אם ולא יוכל להיבחן במועד ב' מסיבה לא מוצדקת על פי תקנות ועדת
ההוראה כמפורסם בידיעון, יהיה חייב להירשם לקורס פעם נוספת.

מועד בחינה נוסף
ועדת ההוראה היא הסמכות היחידה לאישור מועד נוסף.
ועדת ההוראה דנה בבקשות למועד בחינה נוסף, אך ורק במקרים הבאים:
-    תלמיד שאילוצי לוח הבחינות (חפיפה במועד הבחינות) או אילוצים אישיים (מחלה) מנעו ממנו להיבחן, במועד א'
     ובמועד ב' יוכל להגיש לוועדת ההוראה בקשה למועד נוסף, בצירוף אסמכתאות מתאימות.
-    תלמיד שנבצר ממנו להיבחן בשל שירות מילואים פעיל. במקרה זה חלים כללי האוניברסיטה ("מועד/הסדר
     בחינות מיוחד לסטודנטים בשירות מילואים") והכללים המוצגים בהמשך ("מועדי בחינות למשרתים במילואים").
-    תלמידה שילדה ועקב הלידה נעדרה מבחינות שהתקיימו שלושה שבועות מיום הלידה.
-    תלמיד שנעדר מבחינה בתקופה של עד שבועיים מפטירת קרוב משפחה מדרגה ראשונה (הורה,
     אח/אחות, בעל/אישה, בן/בת).
     חובת ההתעדכנות בחומר הבחינה לתלמיד שאושר לו מועד נוסף חלה על התלמיד.
.   מועדי בחינות למשרתים במילואים
      סעיף זה כפוף להגדרות המופיעות בחלק הכלל - אוניברסיטאי,  בפרק "מועד/הסדר בחינות מיוחד
      לסטודנטים בשירות מילואים".
הטפסים שיוכרו כאסמכתא לשירות מילואים הינם טופס 3021 או
      טופס 3010 או טופס 510 בצירוף צו התייצבות. על התלמידים המבקשים להיבחן במועד המיוחד
      בגין מילואים להצטייד באחד הטפסים הנ"ל.
      3.1    א. תלמיד, הזכאי למועד נוסף/מיוחד בגין שירות מילואים יגיש את הבקשה למועד זה למזכירות
                  החוג הנותן את הקורס בצירוף אישור מתאים.
              ב. תלמיד העומד לפני סיום לימודיו אשר לא ניגש לבחינה עקב שירות מילואים בסוף תקופת
                  לימודיו, ולכן נאלץ להאריכם - זכאי למועד מיוחד/נוסף באישור ועדת ההוראה.
      3.2   תלמיד, אשר עקב שירות מילואים לא ניגש לבחינה בקורס המהווה דרישה מוקדמת לקורס אחר,
              יגיש ליועץ יחידת הלימוד בקשה לאשר לו לימודים  "על תנאי" בקורס המתקדם.

הלימודים בקורס המתקדם יוכרו רק לאחר שהתלמיד יעמוד בבחינה בקורס המהווה דרישה
             מוקדמת. הזכות ללמוד בקורס מתקדם "על תנאי" מוגבלת לסמסטר אחד.
      3.3   תלמיד, אשר עקב שירות מילואים נבצר ממנו לגשת לשני מועדים בקורס המהווה תנאי מעבר,
              יפנה ליועץ יחידת הלימוד.
              בסמכות היועץ לאשר לו להשתתף בקורסי השנה המתקדמת במשך סמסטר אחד בלבד וזאת
              אם עמד בתנאים הבאים:

א.  השלים את כל תנאי המעבר למעט ציון בבחינה אחת.

ב.  זכאי להיבחן בבחינה הנ"ל, כלומר, מילא את כל חובות הקורס (ראה סעיף: "מילוי חובות
                   הקורס" לעיל).

4.   סדרי בחינות מיוחדים

4.1  תלמידים הסובלים ממגבלה תפקודית
       תלמיד המבקש לקבל אישור לסידורים מיוחדים בבחינות בשל בעיה תפקודית או בריאותית
       המונעת תפקוד רגיל בבחינה, יפנה בכתב לוועדת ההוראה מיד בתחילת לימודיו (תלמיד אשר
       יפנה באיחור לא מובטח לו שיטופל עד תחילת מועד הבחינות). במקרה של בעיה רפואית יש
       להמציא לוועדה אישורים רפואיים עדכניים. במקרה של לקויות למידה על התלמיד לעבור אבחון
       במרכז לייעוץ לימודי ואבחון לקויות למידה, בדקאנט הסטודנטים באוניברסיטה.
       גם תלמיד שיש בידיו אבחון ממוסד חיצוני (כגון: ניצן) נדרש לפנות לדקאנט הסטודנטים באוניברסיטה.
       4.2 עולים חדשים

עולים חדשים זכאים לתוספת חצי שעה בזמן בחינה. כעולה חדש מוגדר מי שנמצא בארץ עד 5 שנים.
       תלמידים עולים המעונינים לקבל תוספת זמן חייבים להביא אתם לבחינה תעודה המעידה על תאריך
       עלייתם ארצה.