מטרת הלימודים

ראש החוג: פרופ' עפרה גולדשטיין-גדעוני
יועצת:  ד"ר אדריאנה קמפ

מטרת הלימודים
מטרת הלימודים לתואר השני היא להעמיק את ידיעות התלמידים בתיאוריה ובשיטות המחקר והניתוח בסוציולוגיה ובאנתרופולוגיה; לפתח את יכולת הניתוח, החשיבה והמחקר בנושאים עיוניים ואמפיריים בעלי חשיבות דיסציפלינארית כללית; לטפח את הרגישות לבעיות מרכזיות של החברה הישראלית על גווניה והיבטיה השונים; להכין תלמידים ללימודי תואר שלישי; להכשיר סוציולוגים ואנתרופולוגים המעוניינים/יות להשתלב בעבודה פרופסיונאלית בתחומים שונים ממדיניות חברתית ועד לחקר דעת קהל.
משנת הלימודים תשע"ג מציע החוג תכנית מ.א. חדשנית ובה ארבעה מסלולי התמחות. מטרת התכנית הייחודית היא לעזור לסטודנטים/יות לארגן את לימודיהן/ם סביב דגשים מסוימים, להתעמק בתחומים ובגישות האטרקטיביים עבורם ולסייע בידם/ן לעבוד תחת הכוונה והדרכה צמודים יותר בין אם מדובר במסלול לימודים עם תזה או ללא תזה.
מסלולי הלימודים הם: ארגונים וארגוני שינוי חברתי, סקרים ומחקרי דעת קהל, אנתרופולוגיה חברתית-תרבותית, מחקר וביקורת בסוציולוגיה[1]  (פירוט בהמשך). כל המסלולים מעניקים תואר "מוסמך בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה" ויצוינו ברשומת הלימודים.
כמו כן קיימת תכנית ב"סוציולוגיה של החינוך" בשיתוף עם ביה"ס לחינוך, המקנה תואר "מוסמך אוניברסיטה במדיניות החינוך - התמחות בסוציולגיה של החינוך".

משך הלימודים
הלימודים לתואר השני נמשכים שנתיים. במסלול עם עבודת גמר ניתן להאריך את משך הלימודים בשנה אחת ובמקרים חריגים בשנה נוספת. במסלול ללא עבודת גמר ניתן להאריך את משך הלימודים במקרים חריגים בלבד בשנה אחת. הארכת משך הלימודים כפופה לאישור ועדת ההוראה של הפקולטה.
בגין כל שנת חריגה, מעבר לשנות התקן, ייגבו "דמי גרירת לימודים" בנוסף לשכר הלימוד, בהתאם לתקנות שכר הלימוד.
תלמידים שבחרו במסלול צבירה יוכלו ללמוד עד 3 שנים במסלול זה או עד שיסיימו 75% ממכסת השעות לתואר. סה"כ יעמדו לרשות התלמידים 5 שנים להשלמת כל חובותיהם לתואר שני.

תנאי קבלה
.      רשאים להגיש מועמדות מי שסיימו לימודיהם לתואר "בוגר" באוניברסיטה מוכרת
         בציון 85 ומעלה. הלימודים מכוונים בעיקר לבוגרי מדעי ההתנהגות ומדעי החברה,
         אך פתוחים גם לבוגרי פקולטות אחרות.
2.      המועמדים מתבקשים להגיש:

א.     מסמך הצהרת כוונות (באורך שלא יעלה על עמוד אחד) הכולל רקע
                 ביוגרפי, מקצועי ואקדמי והמפרט את תחומי העניין האקדמי.

ב.     מכתב המלצה ממורה בחוג בו נלמד התואר הראשון. יש להשתמש
                 בטופס "המלצה ללימודי תואר שני". את מכתב ההמלצה על הממליץ
                 לשלוח ישירות למזכירות החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת
                 תל-אביב, כמפורט בטופס.
         ג.      טופס בחירת מסלול התמחות.
3.      תלמידים, שסיימו את לימודי הבוגר שלהם מחוץ לחוג לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה,
         ישתתפו - במידת הצורך - בלימודי השלמה על-פי הנחיות ועדת הקבלה.
         קורסי השלמה אלו אינם נחשבים במניין השעות לתואר.
.      תינתן עדיפות למבקשים ללמוד סוציולוגיה ואנתרופולוגיה כבחירה ראשונה.

_______________________
[1]  יתאפשר מעבר ממסלול אחד לשני בהתייעצות עם רכזי המסלול.