מסלול מקוצר לתואר השני לתלמידים מצטיינים בתואר הראשון

מטרת המסלול הינה לעודד תלמידים מצטיינים בלימודי התואר הראשון ללמוד קורסים לקראת התואר השני כבר בשנתם השלישית כך שמשך לימודיהם לקראת התואר השני יקוצר. בסוף השנה השלישית ללימודיהם בחוג, ובכפוף לתנאים המפורטים להלן, יהיו תלמידים אלו זכאים לתואר ראשון במקביל ללימודיהם לקראת התואר השני.

1.

התלמידים ייבחרו בתום שנה ב' מתוך בעלי ממוצע הציונים הגבוה ביותר בקורסי החובה:
מבוא לסוציולוגיה
מבוא לאנתרופולוגיה
מקורות היסטוריים ואינטלקטואליים של מדעי-החברה
מבוא לסטטיסטיקה ולניתוח נתונים
מבוא לשיטות מחקר
תיאוריות סוציולוגיות קלאסיות
שיטות מחקר כמותיות
שיטות מחקר איכותניות
כן יופעל שיקול דעת ביחס להישגי התלמידים בקורסי התשתית.

2.

א.

התלמידים יהיו זכאים ללמוד עד 9 ש"ס מבין קורסי התואר השני כתחליף לקורסים הבאים מלימודי התואר הראשון:
קורסי בחירה
סמינר אחד
כתחליף לסמינר ב.א. ייחשב סמינר מ.א. בלבד או סמינר המשותף לתואר הראשון והשני.
הזכאות לתואר ראשון בסוף השנה השלישית, לתלמידים שיחליטו בשלב זה שלא להמשיך בלימודי התואר השני, מותנית בהשלמת מכסת השעות הנדרשת לקבלת התואר הראשון.

ב.

לצורך קבלת תואר ראשון כאמור, יוכרו שעות שנלמדו במסגרת התואר השני כתחליף לשעות הפטור שניתנו לתלמידים עם הצטרפותם למסלול.

3.

בכל מקרה, לימודי השנה השלישית יכללו השלמת קורסי החובה של שנה ג':
תיאוריות סוציולוגיות בנות זמננו
חברה בישראל
סמינרים, קורסי בחירה (בהתאם לאופן הלימוד: חד-חוגי או דו-חוגי).
בחירת קורסי התואר השני שיילמדו בשנה השלישית ללימודי התואר הראשון תיעשה בתאום עם מנחי המסלול (ראה להלן) ותוך התחשבות בצרכי התלמיד ודרישות מוקדמות.

4.

תלמידי המסלול יאותרו, ייבחרו ויילוו ע"י יועצי החוג לתואר ראשון ושני, שייחשבו לצורך זה כמלווי המסלול.

5.

תלמידים שהתקבלו למסלול, חייבים לשמור על רמת הישגים גבוהה (ממוצע 85 לפחות בלימודי הב.א.), על מנת להתקבל ללימודי התואר השני.

6.

מניין השעות לתואר מ.א. במסלול המקוצר למצטיינים הינו 28 ש"ס לפחות לתלמידים שיסיימו מ.א. במסלול עם עבודת גמר.

7.

מצופה מתלמידים שיצטרפו לתכנית לסיים לימודיהם במסלול עם עבודת גמר. תלמידים שיסיימו את לימודי המ.א. ללא עבודת גמר יהיו חייבים ב-36 ש"ס לפחות.