תקנות בית הספר

משך הלימודים

א.      הלימודים לתואר ראשון נמשכים שלוש שנים.

ב.      תלמיד יורשה להאריך את משך לימודיו לתואר בשנה נוספת באישור ועדת ההוראה היחידתית.
          במקרים חריגים ניתן יהיה לקבל, לכל היותר, ארכה לשנה אחת נוספת.
ג.       חריגה ממבנה תכנית הלימודים ודחיית קורסי חובה המהווים דרישת קדם לקורסים מתקדמים תגרום
         לדחיית סיום הלימודים.

קורסים חופפים בפקולטה למדעים מדויקים

חלק מקורסי החובה בפקולטה למדעים מדויקים באוניברסיטת תל-אביב חופפים בתוכנם לקורסי החובה במתמטיקה ובסטטיסטיקה הניתנים במסגרת ביה"ס לכלכלה. תלמידי כלכלה רשאים ללמוד קורסים אלה במקום הקורסים החופפים הניתנים בביה"ס לכלכלה. הציונים בקורסים אלה ישוקללו במסגרת ציון הגמר בכלכלה. הקורסים בפקולטה למדעים מדויקים הם בדרך כלל ברמה גבוהה מהקורסים החופפים הניתנים בביה"ס לכלכלה. קורסים אלה מומלצים לתלמידים המעוניינים להמשיך ללימודים גבוהים בכלכלה. הזיכוי בגין קורסי החובה האמורים ייעשה לפי המפתח הבא:

הקורס בפקולטה

למדעים מדויקים

הקורס המקביל

בביה"ס לכלכלה

זיכוי במניין השעות לתואר

משקל לצורך שקלול ציון הגמר בכלכלה

חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי 1

מתמטיקה לכלכלנים א'

חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי 2

מתמטיקה לכלכלנים ב'

חשבון אינפיניטסימלי 1

מתמטיקה לכלכלנים א'

חשבון אינפיניטסימלי 2

מתמטיקה לכלכלנים ב'

הסתברות לדו-חוגי        0365.2816

מבוא להסתברות          0365.1102

מבוא לסטטיסטיקה       0365.1813

סטטיסטיקה לכלכלנים ב'

הסתברות וסטטיסטיקה לדו-חוגי מדעי המחשב בלבד             0368.2002

פטור מקורסים על סמך לימודים אקדמיים קודמים

היקף הפטור על סמך לימודים אקדמיים קודמים, לא יעלה על 1/3 מסך היקף השעות לתואר בכלכלה. תלמיד שיקבל פטור מעל 1/3 יחוייב בהשלמת השעות בקורסי בחירה.

בקשות לפטור על סמך לימודים אקדמים קודמים, יוגשו למזכירות בית הספר לכלכלה עם קבלת הודעת הקבלה. טופס בקשה ניתן לקבל במזכירות ביה"ס לכלכלה בשעות הקבלה. יש לצרף אישור ציונים רשמי וסילבוס (פירוט נושאי הקורס). אישור הפטור לקורסים יהיה תקף רק לאחר אישור מזכירת סטודנטים וחטיבות בפקולטה. החלטות לגבי פטורים, ניתן לראות ב"מידע אישי לתלמיד", ברשימת הקורסים של התלמיד.

חשוב לסיים את תהליך הבקשה לפטור לפני תחילת הרישום לקורסים, על מנת לאפשר לתלמיד להירשם לקורסים המתקדמים.

דרישות מוקדמות לקורסים

דרישות מוקדמות לקורסים  מטרתן להבטיח שהתלמיד שולט בחומר שעליו מתבסס הקורס. אי עמידה בדרישות המוקדמות פוגעת בהצלחה בקורס. תלמיד אינו רשאי להשתתף בקורס אם לא עמד בדרישות המוקדמות לקורס. חובה לעמוד בדרישות המוקדמות לפני תחילת הקורס. הדרישות המוקדמות ייבדקו בתום הרישום המאוחר. בכל שלב בו יימצא שהתלמיד אינו עומד בדרישות יבוטל הרישום לקורס.

רישום לקורסים

הרישום לקורסים נעשה בשיטת המכרז (בידינג) בכל סמסטר. תאריכי הרישום מתפרסמים בסמוך למועדי המכרז באתר ביה"ס לכלכלה. תיאור השיטה ופרטים על הרישום מפורסם באתר

אופן לימוד

שנת השלמות

ציונים

תקנון ציונים

בכל אחד מהקורסים הנלמדים בבית הספר נקבע טווח עבור ממוצע הציונים הסופיים בקורס (ראש תכנית התואר הראשון רשאי לאשר ממוצע גבוה או נמוך יותר) ציון נכשל לא ייכלל בממוצע.

מטרת התקנון היא ליצור ציונים הוגנים ע"י ביטול או צמצום פערים הנובעים מרמות קושי שונות של בחינות ו/או הבדלים בקביעת הציונים.

טווחי ממוצעי הציונים נקבעו לפי הממוצע ההיסטורי של ממוצעי הציונים בבית הספר לכלכלה. תקנון הציונים מתייחס לציון הסופי בקורס (כולל תרגילים, עבודות וכו') "התקנון יחול על מועד א' בלבד".

חובת התקנון לא תחול על קורסים קטנים שבהם פחות מ-40 תלמידים.

ממוצעי הציונים בקורסי החובה בשנה א':

-  יסודות הכלכלה ומיקרו כלכלה א' - 72 ל-78.

-  מבוא לסטטיסטיקה לכלכלנים א'+ב' ומתמטיקה לכלכלנים א'+ב' - 76 ל-82.

ממוצע הציונים בקורסי החובה בשנה ב':

מיקרו כלכלה ב'+ג', מאקרו כלכלה א'+ב' ומבוא לאקונומטריקה - 74 ל-80.

ממוצעי הציונים בקורסי הבחירה: בין 82 ל-86.
החל מתשע"ד - 80 ל-86.

כשלון בקורס חובה

תלמיד שנכשל 4 פעמים בקורס חובה יופסקו לימודיו.

שיפור ציון חיובי  - תלמיד רשאי לשפר ציון חיובי אם עומד לרשותו מועד ב'. ציון הבחינה האחרון הוא הקובע.

בקורס "יסודות הכלכלה" לא ניתן לשפר ציון חיובי לאחר קבלת ציון עובר במיקרו כלכלה א'.

רישום לבחינה לשיפור ציון חיובי ייעשה במידע אישי לתלמיד לא יאוחר מחודש לפני הבחינה.

רישום לקורס חוזר לשם שיפור ציון מחייב עמידה בחובות הקורס.

בחינות

מועדי בחינות - לוח בחינות לשנה"ל הנוכחית מתפרסם בפרק "לוח בחינות".

בקורסי תואר ראשון מתקיימים שני מועדי בחינה בתום כל סמסטר. בשני המועדים חייב התלמיד להיבחן בבחינת המרצה אליו נרשם. אופן הבחינה הוא אחיד בשני המועדים בשום מקרה לא ניתן להיבחן יותר מפעמיים בגין רישום אחד ויותר מארבע פעמים בקורס אחד על כל רישומיו.

בקורסים "יסודות הכלכלה", "מבוא לסטטיסטיקה לכלכלנים א'", ו"מתמטיקה לכלכלנים א'" בלבד, זכאים התלמידים לשלושה מועדים עוקבים בגין רישום אחד.

מועד מיוחד - בקשות למועד מיוחד בגין לידה, מחלה וחפיפה במועד בחינה יופנו לוועדת הוראה של מדעי החברה. מועד נוסף בגין שירות מילואים יטופל על ידי מזכירות בית הספר לכלכלה.

תלמיד שלא ניגש למועד א' חייב לקחת בחשבון כי אם לא יוכל להיבחן במועד ב' מסיבה לא מוצדקת על פי תקנות ועדת ההוראה כמפורסם בידיעון יהיה חייב להירשם לקורס פעם נוספת.

בנק בחינות -  שאלוני בחינות וחלק מן הפתרונות מתפרסמים באתר בית הספר .

הזמנת מחברת בחינה

מחברות הבחינה בכל הקורסים נסרקות בתום הבדיקה. תלמיד המבקש לעיין  במחברת ובשאלון בחינה שבה השתתף יוכל להזמין העתק באמצעות "מידע אישי לתלמיד" באינטרנט השירות כרוך בתשלום. התלמיד יחויב  בחשבון שכר הלימוד בעת הזמנת הסריקה.

ערעורים

תלמיד רשאי להגיש ערעור תוך 14 ימים מיום פרסום הציון. מומלץ לעיין בהעתק הבחינה לפני הגשת ערעור. הערעור יוגש באמצעות טופס ערעור למזכירות. תוצאות הערעור יעודכנו ברשימת הציונים של התלמיד.

________________________
[1]   אם יחול שינוי בהיקף הקורס ישתנה זיכוי השעות בהתאם