קורסי חובה
1051.1000.01 הדרכה במאגרי מידע בלימודי עבודה
כל התלמידים חייבים להשתתף בהדרכה חד פעמית בנושא שימוש במאגרי מידע בלימודי עבודה. ההדרכה כוללת: עקרונות בסיסיים באוריינות מידע, השלבים בתהליך איתור המידע, הכרת משאבי המידע השונים (מאגרי מידע, כתבי עת אלקטרוניים, אתר אינטרנט) בלימודי עבודה והערכתם.
על התלמיד להירשם להדרכה במסגרת הרישום לקורסי החוג, בשיטת "המכרז" (Bidding). הרישום אינו מצריך הקצאת נקודות.
1051.4005.01 שיטות מחקר איכותניות
מטרת הקורס היא הכרות עם שיטות מחקר איכותניות וישומן בתחום חקר העבודה. נסקור שיטות איכותניות והיסטוריות, שהמאפיין המשותף להן הינו מחקר אינדוקטיבי, השם את הדגש על יצירת קטגוריות תיאורטיות מתוך החומר האמפירי. החלק הראשון של הקורס יתמקד בראיונות עומק ובמחקר האתנוגרפי והחלק השני יעסוק במחקר היסטוריוגרפי. הקורס ייתן רקע לשיטות וליישומיהן, ויקנה כלים בסיסיים למחקר אינדוקטיבי, דוגמת ראיון, תצפית וניתוח מסמכים ארכיונים. הקורס הינו מתודולוגי ועל כן יתייחס לכל הליך תכנון המחקר, איסוף הנתונים, ניתוחם וכתיבתם. ההיבט היישומי-מחקרי יתורגל בין השאר על דרך של עריכת תצפיות, ראיונות, חיפוש ארכיוני וניתוחי תוכן תוך הדרכה ודיון ביקורתי.
1051.2100.01 מבוא ליחסי עבודה
בשיעור נדון במושגים בסיסיים של המחקר המדעי ביחסי עבודה ובתאוריות המשמשות את התחום; ננתח את התנהגותם של המרכיבים העיקריים במערכת יחסי העבודה בישראל - עובדים, מעסיקים וממשלה, ונתמקד בתהליכי המו"מ הקיבוצי ובסכסוכי עבודה.
1051.4030.01 ניהול משאבי אנוש
מטרת הקורס להקנות לתלמידים ידע בסיסי וסקירה ראשונית של הנושאים המרכזיים הנכללים בניהול משאבי אנוש. הקורס יפתח במטרות אותן מנסה ניהול זה להשיג, ובהמשך חלקו העיקרי יוקדש לאמצעים בהם עושה ניהול משאבי אנוש שימוש לשם השגתן של מטרות אלו. אמצעים אלו כוללים, בין השאר, מדיניות שכר, ברירת עובדים, הערכת ביצועים וכו'. חלקם הגדול של נושאים אלו נדון בהרחבה בקורסים מתקדמים במסגרת התכנית.
סמסטר א' + ב'
1051.4010.01 התנהגות ארגונית
מטרת הקורס היא להקנות לתלמידים ידע, הבנה וכלים לניתוח ההתנהגות האנושית ברמת הפרט (העובד בארגון), ברמת הקבוצה (יחידות בארגון), וברמת הארגון (הארגון כישות הפועלת בסביבה המשפיעה עליו ומושפעת ממנו).הקורס יעסוק בהבנת תהליכים והשפעתם על איכות הניהול ועל התוצאות העסקיות של הארגון.
במסגרת הקורס יוצגו מושגים, תאוריות ומודלים מדיסצפלינות שונות במדעי ההתנהגות: פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, שיעוגנו במחקרים ובממצאים אמפיריים, ויידון יישומם בתחום הניהול והארגון.
סמסטר ב'
1051.4002.01 שיטות מחקר כמותיות
מטרת השיעור היא לספק לתלמיד כלים הנחוצים לשם הערכת מחקר הנעשה בידי אחרים. השיעור יפתח בחזרה על נושא הרגרסיה. לאחר מכן יידונו בהרחבה הנושאים הבאים: משתנים וסולמות מדידה, אוכלוסיות, מדגמים והסקת מסקנות בהתבסס על מדגמים; תקפות ומהימנות; מערכי מחקר; איסוף נתונים; ניתוח נתונים; הצגת נתונים.
1051.4009.01 שוק העבודה
מטרת השיעור היא לאפשר לתלמיד להבין תהליכים בסיסיים המתרחשים בשוק העבודה. תהליכים אלו כוללים: ביקוש לעבודה; היצע עבודה; קביעת שכר; הון אנושי; סגרגציה מקצועית; אפליה; הגירה; אבטלה. ייעשה שימוש הן בתאוריות ניאו-קלאסיות והן בתאוריות מוסדיות להבנתם של התהליכים הללו.
מטרת הקורס היא להעניק תמונה כללית לגבי משפט העבודה בישראל, תוך התמקדות במספר סוגיות בהן ניכרת אחריותו של הכלל המשפטי בעיצוב חיי העבודה, לרבות: הסדרת-שוק מול הסדרה חברתית של שוק העבודה, היחס בין זכויות אדם ומסגרת חיי העבודה, הגנה על קניין רוחני, מבנה ואופן פועלו של האיגוד המקצועי בישראל, השביתה, ביטחון תעסוקתי, "חוזים אישיים", והשימוש באמצעים כגון חברות כוח אדם להגמשת יחסי העבודה. הקריאה תתבסס על טקסטים משפטיים (ובעיקר חקיקה ופסקי דין), אך מטרת הקורס איננה למצות את הדיון המשפטי כי אם להשתמש בו להעמקת ההבנה של מערכת יחסי העבודה בישראל ויחסי הגומלין שבין משפט וחברה.