מטרת הלימודים

ראש החוג:  פרופ' יצחק הברפלד

יועץ החוג:  פרופ' אלי וייץ

מטרת הלימודים
לימודי התואר השני בחוג ללימודי עבודה נועדו להקנות לתלמידים ידע ומיומנויות למילוי תפקידים בתחומי יחסי עבודה וניהול משאבי אנוש בארגונים, ולעריכת מחקרים בתחומים אלו. מטרה משולבת זו מוצאת ביטוי במבנה הלימודים בחוג, המורכב משלשה שלבים עיקריים:
(א) בניית תשתית תאורטית בנושאי הלימוד העיקריים;
(ב) רכישת מיומנויות וכלים בתחומי הלימוד;
(ג) פיתוח כישורים מתודולוגיים ויכולת שימוש בשיטות מחקר כמותיות, היסטוריות ואיכותיות, הבאים לכלל ביטוי בעבודת גמר ו/או בעבודות סמינריוניות.
החוג ללימודי עבודה מציע שני מסלולי לימוד לתואר שני: מסלול עם עבודת גמר ומסלול ללא עבודת גמר.

הגשת מועמדות

רשאים להציג את מועמדותם בעלי תואר ראשון, שציון הגמר שלהם בב.א. הוא 80 ומעלה. על המועמדים להגיש בעת הרישום את המסמכים הבאים:
-   מועמדים אשר סיימו את לימודי התואר הראשון יצרפו את גיליון הציונים וזכאותם לתואר.

מועמדים אשר עדיין לומדים בשנת הלימודים הנוכחית לקראת סיום התואר הראשון יירשמו במועד הרגיל וימציאו
    עם הרשמתם גיליון ציונים המסכם לימודים של חמישה סמסטרים מלאים בציון ממוצע 80 לפחות. יש לצרף אישור
    החוג או הפקולטה הרלוונטיים שבו יצוין הממוצע המצטבר בחמשת הסמסטרים. מועמד כזה, שקבלתו לחוג אושרה,
    חייב להמציא אישור זכאות לתואר לא יאוחר מיום פתיחת שנת הלימודים. מועמד שיתקבל ולא ימציא אישור זכאות
    לתואר במועד, קבלתו תבוטל.
-   מכתב ממזכירות החוג או הפקולטה בה למד המועמד לתואר הראשון, ובו דירוג המועמד בקרב תלמידי השנתון אשר
    סיימו את התואר.
מועמדים אשר עדיין לומדים בשנת הלימודים הנוכחית לקראת סיום התואר הראשון יעבירו מכתב
    ובו דירוגם בשנתון הלומדים בשנת הלימודים האחרונה.
-   חיבור בהיקף אשר אינו עולה על 1000 מילים בנושא "מחקר אותו ארצה לערוך במסגרת לימודי התואר".
-   מועמד רשאי להגיש מכתבי המלצה אקדמיים (אך לא ממקומות עבודה), ורשימת פרסומים אקדמית.

הדיון במועמדותם של מועמדים שבחרו בחוג ללימודי עבודה בעדיפות שנייה או שלישית ושל מועמדים שנרשמו במועד ההרשמה המאוחר,ייערך רק לאחר קבלת החלטה בעדיפויותיהם הקודמות ובתנאי שיהיו מקומות פנויים בחוג ללימודי עבודה.
תלמידים מתקבלים לשנת לימודים מסוימת בלבד ומחייבת אותם תכנית הלימודים לשנה בה התקבלו. תלמידים שהתקבלו אך לא ניצלו זכותם באותה שנה, יהיו חייבים לעבור שוב הליכי רישום וקבלה בשנה בה יגישו מחדש את מועמדותם.
תלמיד החייב בלימודי השלמה (ראו להלן) יתקבל במעמד "מן המניין על תנאי". במעמד זה ניתן להיות שנה לכל היותר, כלומר, על התלמיד לסיים בהצלחה את כל חובות ההשלמה שבהם יחויב עד תום השנה הראשונה ללימודיו. את לימודי התואר השני ניתן להתחיל בסמסטר א' בלבד.

החל משנת הלימודים תשע"ד החוג יציע מסלול עם תיזה בלבד.

משך הלימודים

הלימודים לתואר השני נמשכים שנתיים. במסלול עם עבודת גמר ניתן להאריך את משך הלימודים בשנה אחת ובמקרים חריגים בשנה נוספת. במסלול ללא עבודת גמר ניתן להאריך את משך הלימודים במקרים חריגים בלבד בשנה אחת.הארכת משך הלימודים כפופה לאישור ועדת ההוראה של הפקולטה.
תקופות של הפסקת לימודים נכללות בפרק הזמן המירבי של הלימודים לקראת התואר. בגין כל שנת חריגה, מעבר לשנות התקן, ייגבו "דמי גרירת לימודים" בנוסף לשכר הלימוד, בהתאם לתקנות שכר הלימוד.

לימודי השלמה
במגמה להגיע לבסיס ידע התחלתי שווה נקבעו קורסי השלמה. קורסים אלה אינם כלולים במניין השעות לתואר. ואינם משתקללים בציון הגמר.
נקבע כי כל המתקבלים לחוג ישתתפו בקורסי השלמה:
סטטיסטיקה למ.א.(4 ש"ס)
מבוא לכלכלה ללא כלכלנים.(4 ש"ס).
ניתן לקבל פטור מהקורס "מבוא לכלכלה ללא כלכלנים" על סמך קורס דומה שנלמד במסגרת התואר הראשון.
חובה על כל התלמידים ללמוד סטטיסטיקה למ.א. בסמסטר הראשון ללימודיהם. עמידה בדרישות קורס זה הינה דרישה מוקדמת לקורסים המתודולוגיים. המעוניינים בקבלת פטור מהקורס חייבים לעבור את בחינת הפטור בציון 70 לפחות. הבחינה מתקיימת בסוף השבוע השני ללימודים.