שנה א'

קורסי חובה

סמסטר

ש"ס

מבוא לתקשורת א' (שיעור + תרגיל)
מבוא לתקשורת ב' (שיעור + תרגיל)

4

מקורות היסטוריים ואינטלקטואליים של מדעי החברה

א'+ב' (שנתי)

4

תקשורת, לשון  וחברה

2

היסטוריה של אמצעי התקשורת

א' 2

מבוא לתקשורת חזותית (שיעור + תרגיל)

3

הפטור ניתן על בסיס הקורסים מבוא לסטטיסטיקה א' + מבוא לסטטיסטיקה ב' לגיאוגרפים

חינוך

5

הפטור ניתן על בסיס לימוד הקורסים מתודולוגיה מחקרית א'+ב', ניתוח נתונים כמותיים.

ניהול

מבוא לסטטיסטיקה
ולניתוח נתונים

5

הפטור ניתן על בסיס לימוד קורסים מבוא לסטטיסטיקה וסטטיסטיקה לניהול בפקולטה לניהול

חשבונאות

מבוא לסטטיסטיקה
ולניתוח נתונים

חוג לימודים בפקולטה למדעים מדויקים

5

הפטור ניתן על בסיס לימוד הקורסים מבוא לסטטיסטיקה ומבוא להסתברות או הקורס הסתברות וסטטיסטיקה לדו חוגי בפקולטה מדעים מדויקים

תלמידים שילמדו סטטיסטיקה, בחוגי לימוד אחרים, יפנו לתמי יערי במזכירות הפקולטה (חדר 311 בניין נפתלי) לבירור קבלת פטור מהקורס.

מקורות הסטוריים ואינטלקטואליים של מדעי החברה

קורס חובה שנתי לתלמידי שנה א' הניתן במסגרת הקורסים הכלל פקולטטיים (1009).
תלמידים שחוג  לימודיהם השני הוא : פסיכולוגיה או סוציולוגיה ואנתרופולוגיה או מדע המדינה יירשמו לקורס במסגרת החוג לתקשורת. מומלץ לבדוק מול החוג לפסיכולוגיה או סוציולוגיה אנתרופולוגיה או מדע המדינה מהם סך הקורסים להשלמה הממירים קורס זה.

הדרכה בכתיבה מדעית

הקורס מיועד להקנות ידע ומיומנויות לכתיבת עבודה אקדמית, בכללם מבנה, סגנון, כתיבת וביסוס טיעון אקדמי, שימוש במקורות אקדמיים ואחרים והצגתם ברשימה ביבליוגרפית, וכללי אתיקה ויישומם בכתיבה אקדמית. הקורס יתקיים בסמסטר ב' וימשך שישה מפגשים לא רצופים במהלכו יידרשו התלמידים להגיש תרגילים בכתב.
תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא מדע המדינה יירשמו להדרכה בכתיבה מדעית בחוג למדע המדינה בלבד.

הדרכה במאגרי מידע

כל התלמידים חייבים להשתתף בהדרכה חד פעמית בנושא שימוש במאגרי מידע. תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא סוציולוגיה ואנתרופולוגיה או מדע המדינה יירשמו להדרכה רק באחד מחוגי הלימוד שלהם. תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא פסיכולוגיה או חינוך או ניהול או חשבונאות יירשמו להדרכה בחוג השני (לא בתקשורת).
ההדרכה כוללת: עקרונות בסיסיים באוריינות מידע, השלבים בתהליך איתור המידע, הכרת משאבי המידע השונים (מאגרי מידע, כתבי עת אלקטרוניים, אתר אינטרנט) והערכתם.
על התלמיד להירשם להדרכה במסגרת הרישום לקורסי החוג, בשיטת "המכרז" (Bidding).
הרישום אינו מצריך הקצאת נקודות.
ניתן להשתתף בהדרכה החל מהסמסטר הראשון ללימודים. השתתפות בהדרכה זו הינה דרישה מוקדמת לקורס שיטות מחקר א'.

תנאי מעבר לשנה ב'

1.   תנאי מעבר משנה א' ל-ב' : סיום כל קורסי שנה א' למעט קורסי העשרה. על אף האמור לעיל, במקרים מיוחדים
      באישור יועץ החוג ניתן יהיה לעבור לשנה ב' גם אם תלמידים לא סיימו את אחד משלושת הקורסים הבאים:
      תקשורת, לשון וחברה, טכנולוגיות מידע ותקשורת, מבוא לתקשורת חזותית.
2.   כדי להמשיך בלימודים בחוג, חייב הממוצע המצטבר של ציוני התלמיד/ה בחוג להיות 75 לכל הפחות בתום כל
      שנת לימודים קלנדרית (לא כולל לימודי העשרה וסדנאות).

3.     תלמידים לא יוכלו להמשיך בלימודיהם אם קיבלו יותר משני ציונים הנמוכים מ-65 מכלל לימודי החובה,
      (לא כולל: מבוא לסטטיסטיקה ולניתוח נתונים).

____________________

[1]    לתלמידים שיחלו לימודים בתשע"ג. תלמידים שהחלו לימודים בחוג לתקשורת לפני כן ילמדו על
        פי ידיעון שנת ההתחלה בחוג.
[2]    הקורס נלמד במסגרת הקורסים הכלל-פקולטטיים. ראה פירוט בהערות לתכנית הלימודים.