מטרת הלימודים

ראש החוג: פרופ' נורית גוטמן
יועץ:  ד"ר תמר אשורי

מטרת הלימודים
מטרתנו הקניית ידע, הבנה וכלי ניתוח של תהליכי התקשורת בכלל ותקשורת ההמונים בפרט, בהקשריהם השונים בחברה המודרנית: החברתיים, הטכנולוגיים, המשפטיים, הפסיכולוגיים, הכלכליים, הפוליטיים והתרבותיים תוך התמקדות במוסדות התקשורת, תכניהם והקהלים שלהם.

מסגרות הלימוד
החוג מציע לימודים במתכונת דו-חוגית בלבד. החוג השני יכול להיות בכל פקולטה.

תכנית הלימודים

היקף הלימודים בחוג הינו 61 ש"ס[2]

א.

קורסי חובה (לימודי תשתית) - 39 ש"ס
מטרת לימודי התשתית - להקנות לתלמידים את היסודות התיאורטיים, המתודיים והמחקריים בתחום התקשורת. לימודים אלה הם חובה לכל תלמידי החוג לתקשורת, כפוף להערות לתכנית הלימודים כמו שמופיע בפרוט תכנית הלימודים לכל שנה.

ב.

לימודי העשרה - 4 ש"ס [3]

על מנת להרחיב את השכלתם הכללית, תוך התחשבות בחוג לימודיהם השני, ילמדו התלמידים קורסי העשרה בהיקף של 4 ש"ס (2 קורסים בסה"כ). קורסים אלו נועדו לתת ביטוי לאופיו הבינתחומי של תחום התקשורת.  את הקורסים הללו ניתן ללמוד בהתאם להנחיות הבאות:

תלמידי תקשורת עם חוג נוסף בתוך הפקולטה למדעי החברה: קורס העשרה אחד לפחות ילמד תחת הפקולטה למדעי הרוח או תחת הפקולטה לאמנויות. הקורס הנוסף יוכל להיות גם מהפקולטה למדעי החברה.
תלמידי החוג שיבחרו בקורס העשרה בפקולטה למדעי החברה בהיקף העולה על 2 ש"ס, יוכר הקורס כ-2 ש"ס בלבד. יהיה עליהם להשלים קורס העשרה נוסף בהיקף של 2 ש"ס בפקולטה אחרת.

תלמידי תקשורת עם חוג נוסף בכל פקולטה בקמפוס: ילמדו קורס/י העשרה בכל פקולטה שיבחרו.
לא ניתן ללמוד קורס העשרה בתחומי הלימוד החוגיים, גם אם קורס זה ניתן בפקולטה אחרת.
לימודי העשרה יילמדו במהלך שנים א' ו-ב'.

שפה זרה במסגרת לימודי העשרה
ניתן ללמוד שפה זרה (פרט לאנגלית) במסגרת לימודי העשרה, בתנאי שהתלמידים ילמדו לכל הפחות 6 ש"ס באותה שפה. במניין שעות העשרה יוכרו 4 ש"ס בלבד.

רשימת קורסי העשרה המוצעים ע"י החוג

ג.

לימודי בחירה - 6 ש"ס[4]
לימודי הבחירה עוסקים בשלושה תחומים: מוסדות התקשורת, קהלי התקשורת ותכני התקשורת. במסגרת הלימודים ילמדו התלמידים עפ"י בחירתם שלושה קורסים. כדי להתחיל בלימודי הבחירה על התלמידים לסיים בהצלחה את כל קורסי החובה של שנה א'.

ד.

סדנאות - 4 ש"ס[5]
בנוסף ללימודים העיוניים בחוג, ישתתפו התלמידים בשתי סדנאות מקצועיות מתוך מבחר שיוצע בתחומים שונים, כגון: עיתונאות (כתובה ומשודרת), פרסום, יחסי ציבור ודוברות. מטרת הסדנאות לאפשר לתלמידים התנסות בהיבטים מעשיים של התקשורת.
הסדנאות יילמדו החל מסמסטר א' של שנה ב'.

ה.

לימודים אינטגרטיביים - 8 ש"ס
התלמידים ילמדו קורסים אשר מטרתם לגבש תמונה מסכמת  של כל הלימודים עד אותו שלב. קורסים אלה יכללו שני סמינרים וקורס העוסק בסוגיות אקטואליות של תקשורת המונים בישראל.

ו.

קורסים במסגרת תכנית כלים שלובים

______________________

[1]      לתלמידים שיחלו לימודיהם בתשע"ג. תלמידים שהחלו לימודים בחוג לתקשורת לפני כן
             ילמדו ע"פ ידיעון שנת ההתחלה בחוג.

[2]    מכסת השעות לתלמידים הלומדים במסגרת חוג לאחר תואר - 57 ש"ס.

[3]    תלמידי החוג לתקשורת הלומדים במסגרת חוג לאחר תואר פטורים מלימודי העשרה.
 [4]       תלמידים הלומדים דו חוגי תקשורת יחד עם חוג אחר מחוץ לפקולטה. תלמידים הלומדים
           תקשורת יחד עם חוג נוסף בפקולטה יש לראות בהערות לתכנית הלימודים מספר קורסי
           הבחירה הנדרש.
 [5]     תלמידי תקשורת הלומדים גם בבית הספר "כותרת" פטורים מהסדנאות.
          הפטור יינתן על בסיס הצגת תעודת סיום לימודי "כותרת".