הדרכות

הדרכה במאגרי מידע
כל התלמידים חייבים להשתתף בהדרכה חד פעמית בנושא שימוש במאגרי מידע. ההדרכה כוללת: עקרונות בסיסיים באוריינות מידע, השלבים בתהליך איתור המידע, הכרת משאבי המידע השונים (מאגרי מידע, כתבי עת אלקטרוניים, אתר אינטרנט) במדע המדינה והערכתם.
על התלמיד להירשם להדרכה במסגרת הרישום לקורסי החוג,  בשיטת "המכרז" (Bidding). הרישום אינו מצריך הקצאת נקודות.
תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא סוציולוגיה ואנתרופולוגיה או תקשורת או ניהול או חשבונאות יירשמו להדרכה רק באחד מחוגי הלימוד שלהם לפי בחירתם.
תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא פסיכולוגיה יירשמו להדרכה בחוג לפסיכולוגיה.

הדרכה בכתיבה מדעית [1]
הדרכה זו כוללת 5 מפגשים (4 מפגשים רצופים - שעתיים כל מפגש ומפגש סיכום - שעה) בהם יובהרו כללי היסוד, הטכניים והתוכניים, לכתיבה אקדמית. עקרונות איסוף וקריאת חומר אקדמי, כללי ציטוט, רישום הערות וביבליוגרפיה. הרישום אינו מצריך הקצאת נקודות.

______________________________________________________________________

[1] תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא היסטוריה של המזרח-התיכון ואפריקה יירשמו לתרגיל בכתיבת עבודות
       בחוג למזרח התיכון.
     תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא תקשורת יירשמו להדרכה בכתיבה מדעית בחוג למדע המדינה בלבד.