פרטי התכנית

תלמידי התכנית הלומדים באופן הלימוד החד-חוגי ובאופן הלימוד הדו-חוגי יהיו פטורים במסגרת חובות הב.א. משני קורסי בחירה ומהקורס מדיניות ומדינאות מעשית (סה"כ 8 ש"ס). במקום קורסים אלה ילמדו תלמידי המסלול  לתלמידים מצטיינים בשנה ג' קורסים מתכנית התואר השני בהיקף של 9 ש"ס. הרכב תכנית הלימודים בשנה ג' יהיה כלהלן:

חד-חוגי

דו-חוגי

מתכנית הב.א.

קורס בחירה

התנהגות פוליטית בישראל

פרויקט שטח

סמינר

התנהגות פוליטית בישראל

2 סמינרים

מתכנית המ.א. - 9 ש"ס

א.    שניים משלושת קורסי החובה:

א.    שניים משלושת קורסי החובה:

-     שיטות מחקר לתואר שני

-    שיטות מחקר לתואר שני

-     גישות ותיאוריות במדע המדינה

-   גישות ותיאוריות במדע המדינה

-     קורס החובה התחומי

-   קורס החובה התחומי

ב.    סמינר

ב.     סמינר

תלמידי המסלול אשר ימשיכו בלימודי המ.א. בחוג יהיו פטורים משיעורי התואר השני אותם לקחו בשנה ג' ללימודיהם לתואר הראשון. שיעורים אלה ייכללו במניין לצורך חישוב מכסת השעות בתואר שני, אך לא ייכללו בשקלול ציון הגמר לתואר שני. תלמידי המסלול חייבים ללמוד קורס נוסף מבין קורסי החובה בתחומי הלימוד (בהיקף של 3 ש"ס).תלמידי המסלול עם עבודת גמר חייבים ללמוד במסגרת לימודי התואר השני במסלול עם עבודת גמר לפחות 28 ש"ס.תלמידי המסלול ללא עבודת גמר חייבים ללמוד במסגרת לימודי התואר השני לפחות 39 ש"ס.

תלמידים שיסיימו את לימודי התואר השני

היקף השעות של קורסי תואר שני אשר ישוקללו במסגרת חובות תואר ראשון יהיה: לתלמידי אופן הלימוד החד-חוגי 9 ש"ס, לתלמידי אופן הלימוד הדו-חוגי 6 ש"ס.

תלמידים שלא ימשיכו לתואר שני בחוג או שלא יסיימו אותו
,
יקבלו ב.א. על סמך השיעורים שלמדו, כולל השיעורים מתואר שני, רק לאחר שעמדו בהיקף השעות הנדרש
באופן לימודיהם לתואר ראשון.
כל קורס מתכנית תואר שני, אשר ישוקלל במסגרת חובות התואר הראשון יקבל משקל של 1.5 נקודות.