תחומי לימוד

תקשורת פוליטית
מרכז: ד"ר אמל ג'מאל

הלימודים הבינתחומיים בפוליטיקה ובתקשורת נוגעים בעיסוקיהם של אנשי המדיה - עיתונות, רדיו,
טלוויזיה וקולנוע - אל מול שאלות של אתיקה ומחשבה מדינית, קבוצות לחץ, פוליטיקאים, תנועות לאומיות,
מוסדות שלטון בישראל, והמערכת הבינלאומית.

תקשורת פוליטית  - ד"ר ציפי ישראלי

פוליטיקה ישראלית ופוליטיקה השוואתית
מרכז: פרופ'  יוסי שיין

התחום של פוליטיקה ישראלית ופוליטיקה השוואתית עוסק בנושאי הליבה של מחקר המדינה המודרנית.
ריבונות, חוק, גבולות, משטר, תרבות פוליטית, תנועות חברתיות, זהות, תפקודי הביורוקרטיה והצבא ייבחנו
במבט משווה ומתוך התבוננות רחבה בשינויים הבינלאומיים בעשורים האחרונים. דגש מיוחד יושם על המציאות הישראלית.

הפילוסופיה של מדעי החברה ועיצובו של מדע המדינה - ד"ר איל חוברס

מחשבה מדינית
מרכז:  ד"ר איל חוברס

לתכנית ללימודים מתקדמים במחשבה מדינית שתי מטרות מרכזיות: ראשית, העמקת הידע של התלמידים במגוון נושאים של פילוסופיה פוליטית כללית, כגון: דילמות של זהות בחברה רב-תרבותית, יחסי מיגדר בהגות הפוליטית של המערב, והזיקה בין אידיאולוגיות ותאוריות פוליטיות לבין יצירה תרבותית בתחומי האומנות והספרות. שנית, בחינה בכלים פילוסופיים-פוליטיים של סוגיות הקשורות בדמוקרטיה ובפוליטיקה בישראל, התנועה הלאומית הציונית והפלשתינאית, הניסיון היהודי בהיסטוריה, ועוד. מטרת התכנית היא להעמיד תלמידים בעלי ידע מקיף ומעמיק במחשבה מדינית כללית, אשר יהיו מסוגלים לתרגם ידע זה באופן יצירתי לניתוח הוויתם הפרטיקולרית.

הפילוסופיה של מדעי החברה ועיצובו של מדע המדינה - ד"ר איל חוברס

יחסים בינלאומיים ואסטרטגיה
מרכז:  פרופ' עזר גת

הלימודים המתקדמים בתחום היחסים הבינלאומיים מיועדים לפתח בסטודנטים חשיבה ביקורתית,
להקנות להם מיומנות מחקרית בסיסית, ולשפר את הבנת התהליכים הבינלאומיים ברמה תאורטית גבוהה.
הלימודים מאפשרים לסטודנטים להתמחות בתחומים ספציפיים של תאוריה ומעשה, כגון: גישות מערכתיות ללמוד
היחסים הבינלאומיים, קבלת החלטות, דיפלומטיה ותקשורת, מו"מ בינלאומי, פרקים היסטוריים בהתפתחות
היחסים הבינלאומיים, ומערכת יחסי החוץ והביטחון של ישראל.

קורס החובה בתחום
המערכת הבינלאומית -  ד"ר אמיר לופוביץ

מתוך מבחר הקורסים של התכניות ללימודי ביטחון ודיפלומטיה המופיעים בידיעון
במסגרת רשימת הקורסים של מדע המדינה רשאים תלמידי המסלול עם עבודת גמר ללמוד קורס אחד ותלמידי המסלול ללא עבודת גמר 2 קורסים.

מינהל ציבורי ומדיניות ציבורית

תחום זה עוסק בהבנת ארגונים מבניים של המינהל הציבורי: תהליך קביעת מדיניות ציבורית;
מודלים של קבלת החלטות בהקשרים פוליטיים, חברתיים וארגוניים; היחסים בין מדיניות
הממשלה והשלטון המקומי בנושאים של כספים, חינוך, תקציב ותכנון; הפרטה; קבוצות אינטרס;
פוליטיקה ומדיניות אורבנית; רפורמות מינהליות ואופנות ניהול בסקטור הציבורי; מדיניות בריאות ועוד.

קורס החובה בתחום
מבוא למדיניות ציבורית -  ד"ר עמוס זהבי