מטרת הלימודים ומסלולים

ראש החוג: פרופ' עזר גת
יועצת: פרופ' מיכל שמיר

מטרת הלימודים
להכשיר חוקרים עצמאיים בנושאי הפוליטיקה המקומית, הלאומית והבינלאומית, שהם בעלי פוטנציאל להשתלב במסגרות אקדמיות ולא אקדמיות בתחומי המחקר, ההוראה והביצוע.

מסלולי הלימוד ותנאי הקבלה
קיימים שני מסלולי לימוד לתואר השלישי: המסלול הרגיל והמסלול הישיר.

למסלול הרגיל רשאים להגיש מועמדותם תלמידים שקיבלו את התואר "מוסמך אוניברסיטה" במסלול המחקרי בציון משוקלל של 85 לפחות ושהכינו עבודת גמר שציונה 85 לפחות. אם לימודי התואר השני היו בתחום דיסציפלינרי אחר, יהיה על התלמידים למלא חובות השלמה על פי הפירוט שלהלן.

למסלול הישיר רשאים להגיש מועמדותם תלמידים מצטיינים:
א. בעלי תואר "בוגר" בציון משוקלל של 90 לפחות. (תלמידי דו-חוגי 90 לפחות בשני החוגים).
ב. תלמידי תואר שני בחוג שהשלימו לפחות מחצית מחובות השמיעה שלהם (בכללם קורסי החובה במסלול
עם עבודת גמר וסמינר אחד לפחות) בציון ממוצע 90 לפחות.

על המועמדים בשני המסלולים להגיש לוועדה החוגית הצעת מחקר ראשונית בהיקף של כ-5 עמודים, שבה יפורטו השערות המחקר, שיטות המחקר ושדה המחקר, ושאושרה ע"י המנחה המיועד.
על הפונים בבקשה להתקבל כתלמידי מחקר בחוג לצרף לבקשתם את המסמכים הבאים:
1.  קורות חיים
2.  מסמכים המעידים על סיום תואר שני בציון ממוצע של 85 לפחות, ועל סיום עבודת הגמר בציון של 85 לפחות
3.  מסמכים המעידים על סיום תואר ראשון
4.  הצעת מחקר ראשונית מאושרת ע"י המנחה המיועד (5 עמודים)
5.  מכתב המלצה והסכמה להנחיה מהמנחה המיועד
6.  שני מכתבי המלצה נוספים (אחד המכתבים חייב להיות מהמנחה לתיזת המ.א.)
7.  טופס בקשה של אוניברסיטת תל-אביב
8.  שתי תמונות פספורט

הוועדה החוגית לתלמידי התואר השלישי תדון במועמדים ותחליט אם לקבלם או לדחותם. אם הוועדה תאשר קבלה, היא תמליץ בפני הוועדה הפקולטטית על קבלת התלמיד לשלב א'. הדיון יתקיים במהלך חודש יוני ועל המועמדים להגיש את המסמכים הנדרשים לקראת הדיון עד סוף חודש מאי.
 במקרים בודדים תתאפשר קבלה לסמסטר ב'.

תלמידים אשר סיימו תואר שני במדע המדינה באוניברסיטאות מוכרות בארץ ובעולם יהיו פטורים מקורסי השלמה ובחינת כשירות (תלמידים שלא למדו קורס בתחום של פוליטיקה ומשטר בישראל יחויבו בקורס כזה).