מטרת התכנית

Interdisciplinary Doctoral Program in Neurosciences
IDPN-TAU

מטרת התכנית

"מדעי המח" הינו תחום המשלב את הידע הרב ושיטות המחקר אשר הצטברו במגוון רחב של תחומים: ביולוגיה, רפואה, פסיכולוגיה, כימיה, מדעי המחשב, פיסיקה והנדסה.

התוכנית המוצעת הינה תוכנית למצטיינים.  התכנית תקלוט מספר מצומצם של תלמידים אשר יעמדו בדרישות הקבלה האוניברסיטאיות ללימודים במסלול ישיר לדוקטורט, הוכיחו יכולת לשלב ידע ממספר תחומים וכן רצון ויכולת לקיים מחקר בין תחומי.

התוכנית תהיה חלק מתוכנית הלימוד של בית הספר ללימודי המוח באוניברסיטת ת"א.

תכנית זו מיועדת להוות מסלול לימודי המשך לסטודנטים בוגרי התוכניות:

-            ביולוגיה פסיכולוגיה עם הדגש במדעי המוח

-            ביולוגיה פסיכולוגיה

-            תוכנית משולבת ביולוגיה רפואה

-            הנדסה ביו- רפואית

-            מדעי החיים ומדעי המחשב עם התמחות בביואינפורמטיקה

-            ביולוגיה עם הדגש בביוטכנולוגיה

-            ביולוגיה חד חוגי

-            ביולוגיה דו- חוגי

תוכנית הלימודים מבוססת על ההנחה כי התלמידים רכשו ידע בנושאים ובהיקף הנלמד בתוכנית "ביולוגיה ופסיכולוגיה עם הדגש במדעי המוח" לתואר ראשון. תלמידים אשר לא סיימו תוכנית זו, או שוות ערך לה, יידרשו ללימודי השלמה לפי דרישת הוועדה הבין-תחומית של התכנית (קורסים אלה יותאמו ספציפית לכל תלמיד).

למרות שהתוכנית הינה בין-תחומית, תלמידי התוכנית יהיו באחריות האקדמית של אותה יחידה בה הם מבצעים את עבודת הדוקטור, ויעמדו בדרישות אותה יחידה.

על ניהול התוכנית מופקדת וועדה בין-תחומית ובין פקולטטית בת 3 חברים (אחד מכל פקולטה, ע"פ מינוי הדקאן)

היקף הלימודים בתכנית

התכנית מציעה  מגוון רחב של קורסים מיחידות שונות, בהם קורסי חובה, קורסי רשות וסמינר מחקר.
קורסי החובה יציגו בפני התלמידים את המושגים ושיטות המחקר העיקריות כמו גם את חזיתות

המחקר הנוכחיות בחקר המח. סמינר המחקר יעדכן את התלמיד בתחומי המחקר העכשווים וסדנת שיטות מחקר בנוירופיסיולוגיה תאפשר לסטודנטים להיחשף לשיטות מדידה מתקדמות באלקטרופיוזיולוגיה והדמיה. קורסי הבחירה יאפשרו לתלמיד להעמיק בתחומי מחקר מסוימים בחקר המוח ויכינו אותו לעבודה בתוכנית המחקר הספציפית לו.

בנוסף, במהלך השנה הראשונה במסלול הישיר לדוקטורט, יבצעו הסטודנטים שתי רוטציות בנות 4-6 חדשים כל אחת (קיימת אפשרות לבצע רוטציה שלישית בתאום עם מנחי התוכנית).

התוכנית שואפת לגמישות מרבית בתכנים ע"י התאמת קורסי השלמה ולימוד לכל תלמיד ותלמיד, תוך עמידה בדרישות תוכנית הלימודים היחידתית במסלול ישיר לדוקטור, בתאום עם המנחה האישי והוועדה הבין-תחומית של התכנית.