שנה א'

סה"כ

22 ש"ס

הדרכה במאגרי מידע בפסיכולוגיה

כל התלמידים חייבים להשתתף בהדרכה חד פעמית בנושא שימוש במאגרי מידע בפסיכולוגיה. ההדרכה כוללת: עקרונות בסיסיים באוריינות מידע, השלבים בתהליך איתור מידע, הכרת משאבי המידע השונים (מאגרי מידע, כתבי עת אלקטרוניים, אתר האינטרנט) בפסיכולוגיה. על התלמיד להירשם להדרכה במסגרת הרישום לקורסי החוג, בשיטת "מכרז" (Bidding) הרישום אינו מצריך הקצאת נקודות. ניתן להשתתף בהדרכה החל מהסמסטר הראשון ללימודים. השתתפות בהדרכה זו היא דרישה מוקדמת לקורס שיטות מחקר.
תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא סוציולוגיה ואנתרופולוגיה או תקשורת או מדע המדינה או חינוך או חשבונאות יירשמו להדרכה במאגרי מידע בביה"ס למדעי הפסיכולוגיה.
תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא ניהול יירשמו להדרכה במאגרי מידע בחוג לניהול ולא בביה"ס למדעי הפסיכולוגיה.

שעות ניסוי
תלמידים בביה"ס למדעי הפסיכולוגיה חייבים להשתתף כנבדקים במעבדות החוג במשך 15 שעות בשנה הראשונה. פרטים על נוהל ההשתתפות יימסרו לתלמידים בתחילת השנה. יש למלא חובה זו עד היום האחרון ללימודים בשנה"ל תשע"ג.
מטרת ההשתתפות היא:
א.        להקנות לתלמידים חוויה לימודית תוך כדי התנסות ישירה במחקרים הנעשים בביה"ס.
ב.        לקדם מחקרים הנעשים על ידי אנשי סגל ביה"ס והתלמידים לפסיכולוגיה מהשנים המתקדמות.
השלמת 15 שעות המעבדה בשנה א' היא תנאי לרישום לקורסי שנה ב'.
התלמידים לא יהיו רשאים להמשיך לימודיהם בביה"ס, עד להשלמת חובה זו.

13 קורסי בחירה (26 ש"ס)

יש לבחור מרשימת קורסי הבחירה של ביה"ס ומקורסי הבחירה מחוץ לביה"ס, שמפורסמים במערכת. (6 ש"ס לכל היותר מחוץ לביה"ס לפסיכולוגיה).
ניתן ללמוד את קורסי הבחירה במהלך 3 השנים.

תנאי מעבר משנה א' לשנה ב'
עמידה בהצלחה בכל קורסי החובה של שנה א'.

[1]       לתלמידים שיחלו לימודיהם משנה"ל תשע"ג.
[2]     תלמידים שהחוג השני שלהם הוא סוציולוגיה ואנתרופולוגיה או מדע המדינה או תקשורת ילמדו את הקורס
         במסגרת החוג השני ולא במסגרת ביה"ס למדעי הפסיכולוגיה.התרגיל אינו נחשב במניין השעות לתואר.