המגמה הפסיכוביולוגית

הפסיכוביולוגיה עוסקת בחקר הבסיס הביולוגי של התנהגות ושל תהליכים פסיכולוגיים (כגון, למידה, זיכרון, רגשות) במצבים נורמליים ואבנורמליים (כגון, סכיזופרניה, מחלת פרקינסון ועוד). התחום מתבסס על מחקר בבני אדם ובבעלי חיים תוך שימוש בשיטות מגוונות, ביניהן, הדמיה מוחית, אלקטרופיזיולוגיה, פרמקולוגיה, שיטות חישוביות ועוד. מטרת הלימודים במגמה הפסיכוביולוגית היא להקנות ידע במדעי המוח (אנטומיה ופיזיולוגיה של מערכת העצבים, פסיכופרמקולוגיה ועוד) ובשיטות המחקר בפסיכוביולוגיה, ולהכשיר חוקרים שיכולים להשתמש בשיטות אלו לפתרון בעיות בפסיכיאטריה, בנוירולוגיה, בפסיכופרמקולוגיה, בפסיכולוגיה קלינית וכו'. מעבר למכסת השעות חייבים התלמידים בהשתתפות בשיעור "סוגיות נבחרות במדעי העצב ההתנהגותיים והקוגניטיביים" של המגמה במשך 3 סמסטרים - לא נחשב במניין השעות.

תנאי מעבר לשנה ב': ממוצע 80 בקורסי החובה.

עד ה-1.10 של שנת הלימודים הראשונה (סוף שנה"ל הראשונה), יבחרו התלמידים אחד ממורי המגמה להיות מנחה לעבודת הגמר ויגישו את ההצעה לתזה.

ההצעה תוגש דרך מזכירות ביה"ס למנחה ולראש ביה"ס.

תלמידי המגמה יציגו את עבודת הגמר שלהם בפני סגל המגמה והתלמידים ("הגנה על עבודת הגמר").

בתום שנה א' יכולים התלמידים להגיש מועמדותם להמשך ישיר ללימודי הדוקטורט, בהתאם לנוהלי החוג בנושא (פרטים בפרק "מסלול ישיר לדוקטורט").

תלמידים הנרשמים למגמה הפסיכוביולוגית, יכולים לבחור ללמוד במסלול לימודים בהדגש של מדעי המוח: התנהגות וקוגניציה.

מכסת השעות במגמה הפסיכוביולוגית 40 ש"ס. החל משנה"ל תשס"ז.

ללא ציון עובר בהגנה על עבודת הגמר (תזה), לא ניתן יהיה לסיים תואר שני.