מטרת הלימודים

ראש ביה"ס: פרופ' יאיר בר-חיים
תואר ראשון

מטרת הלימודים

להקנות לתלמידים ידע בסיסי בתיאוריה ובמחקר של הפסיכולוגיה בתחומיה השונים. לימודי התואר הראשון אינם מקנים לתלמידים הכשרה לעבודה מעשית כפסיכולוגים. הכשרה כזו ניתנת במסגרת לימודי התואר השני.

משך הלימודים

הלימודים לתואר ראשון יימשכו 3 שנים.
הארכת לימודים מעבר ל-3 שנים דורשת קבלת אישור מוועדת הוראה.

ייעוץ וטיפול בפניות תלמידים

מרכז לימודי הב.א. הוא האחראי האקדמי לתכנית הלימודים ולפניות תלמידים בנושאים עקרוניים הקשורים לתכנית הלימודים.
י
ועץ לתלמידי הב.א. מטפל בבירורים מיוחדים הקשורים לתלמידים עם נסיבות ובקשות חריגות. כמו-כן מטפל היועץ בבירורים ובקובלנות בנוגע לצוות ההוראה בביה"ס.
פנייה ליועץ לתלמידי הב.א. תיעשה דרך גב' אירנה סמרטנקו, במזכירות הסטודנטים בביה"ס למדעי הפסיכולוגיה. הפנייה תוגש ליועץ רק לאחר הגשת התיעוד המתאים וחתימתה של גב' אירנה סמרטנקו (טלפון: 6408839), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .
ניתן לפנות ליועץ, באופן אישי, תוך שמירת סודיות, גם בקשר לקשיים אישיים בהם נתקלים התלמידים.
לכל התלמידים הלומדים בשנים א', ב', או ג' מתפקד/ת אחד/ת מחברי הסגל כחונך/ת.

אופני לימוד

בחוג שני אופני לימוד:

1.  אופן לימוד דו-חוגי, שבו לומדים התלמידים שני חוגים, שמהם אחד הוא פסיכולוגיה.
2
.  אופן לימוד חד-חוגי (מורחב), שבו לומדים התלמידים מספר שעות רב יותר בפסיכולוגיה,
    ובנוסף שתי חטיבות לימודים בתחומים אחרים. ניתן לעבור לאופן הלימוד החד-חוגי רק עם

לימודי חוג שני

3.             כלים שלובים

[1]        החל מתשע"ג.
[2]        תלמידים הלומדים בחוג לביולוגיה או בפקולטה למדעים מדויקים ילמדו 60 ש"ס, כלומר
            יחויבו ב-14 ש"ס קורסי בחירה.
[3]        כאשר היקף הלימודים בחטיבה רגילה גדול מ-16 ש"ס גדלה מכסת שעות הלימוד מחוץ
            לחוג בהתאם.